math lessons

Ще кажете: “За какво ще ми е нужна тази математика”. Тя ни спомага да разгадаваме всекидневни затруднения.

Замислете се колко пъти на ден се сблъсквате с математика?

Ставате, поглеждате към часовника на стената и в самия него – цифри. Докато пиете от питието си рано сутрин, искате да пуснете вашата любима тв програма, вземате дистанционното и пак числа. Ядете и решавате да се обадите на приятеля, с който имате среща днес. Грабвате телефона, който е пълен с математика – телефонни номера, платки и чипове (Но ако я нямаше математиката, дали ще има телефони?). Гледате пак часовника на стената – има необходимото време. Искате да отидете на пазар. Правите списък на продуктите, които ще купите и смятате, приблизително колко финанси ще е хубаво да имате.

Ще карате днес кола или пък ще се возите в градските автобуси, ще общувате чрез таблет, ще играете на електронни игри и т.н. През деня ще Ви се налага нон-стоп да изчислявате и вземате решение за най-различни задачи по математика без даже реално да го помисляте, тъй като математика е навсякъде и във всичко. Математиката е като въздуха. Нашият свят не може да съществува без математика. Основно благодарение на нея се подобряват всички науки и технологии. Благодарение на нея има смартфони, коли, лаптопи и всеки един вид машинки, помагащи ни или са за забавление.

Точно това е мили дечица и по-големи, харесвате или не – без математиката не е възможно. Харесвайте математиката – задачи обвързани с време, движение, пари, дати, работа и геометрия и разнообразни задачи ни подготвят за трудностите в живота. Дори и да не я обичате, не я отписвайте напълно.

Някой може да попита “но как да я науча тази математика като всичко е толкова трудно?”.

Практикувайте. За да сте добри в даден спорт хубаво е да практикувате, подобно е и в математиката. С треинровки се създават пътечки в мозъка (невронни връзки), умът ни които използва. Пресмятайки различен вид задача вие изграждате пътечка, която утъпквате с всяко едно подобно решение и всеки следващ път би ви било по-лесно.

Прочетете пълната информация: кликни тук