pizza

Когато човек си помисли за разкошна пица първото нещо, което изскача в мислите му, задължително е „нездравословна”. Пицата без съмнение може спокойно да бъде много полезна, в зависимост от съставките и това как се прави.

Рецепта за здравословна вкусна пица е много елементарна и се привежда до подбора на коректните компоненти. Точно преди да започнете да се притеснявате за гарнитурата, ще трябва да помислите за тестото. Ще откриете най-различни видове тесто, но тесто без глутен ще гарантира, че абсолютно всеки ще може да се порадва на Вашето труд. За съжаление голям брой от тестата за пица с липса на глутен са с малък проблем – на вкус са ужасни. Тестото за пица без глутен стандартно е твърде тестливо или пък адски хрупкаво и ронливо. Намирането на крехкият баланс между двете много често е много трудно. Хубавата рецепта е тази, която включва отделни видове брашно като тапиока брашно, брашно от сорго или кафяв ориз. Другите компоненти например кафява захар, морска сол, оризов ицет и зехтин ще създадат приемлив вкус към тестото и ще намалят изсъхването прекалено много.

Щом като приключите с тестото може да се захванете с гарнитурата – тънка или дебела, квадратна или кръгла. Добрата рецепта е точно тази, която не прави гарнитурата суха твърде много. Печете докато тестото се набъбне, точно тогава вадите и добавете останалите компоненти. Соса за пици е също изключително важен. Бихте могли да намерите органични сосчета за разкошна пица през интернет и в отделни специализирани магазини. Можете спокойно да си го направите самостоятелно, като вземете точните доматки, добавите чесън и билки и пасирате в кухненски робот. Вие сами определяте гъстотата на сосчето и точно какви подправки ще се използват, например точно това би могло да ви даде по-пикантен или по-сладък вкус. Ползата от самостоятелно изготвен сос е точно това, че не се получават много високи стойности на захар или натрий, съдържащи се в бурканните версии.

Що се отнася до сиренцето – козе сирене или моцарела са класика. Можете да позлвате малко или много. Налице са версии, като ползват мляко с ниска масленост, избягвайки голямото съдържание на мазнини, от което просто нямате нужда. Сиренцето е хубаво да покрива повече пица, осигурявайки Ви чудесния вкус, който желаете. Гарнитурата може да бъде зеленчуци, започвайки от моркови и се стигне до краставички. Използването на повече най-различни всеки път ще ви помогне да разберете на кои от тях да се доверявате повече.

Сложете всичко това обратно във фурната, докато сиренцето се разтопи и се получи невероятна, здравословна пица, създавайки от нищото.

Но ако всичко това ви изглежда сложно, може спокойно да се доверите на Мелниците и техните собствени страхотни пици с добра възможност за доставка до вашия дом!

Продължете тук: http://melnicite.com/superfood/kategoriq/pici/